Mindaz, amire utánfutója világítási és elektromos rendszerének biztonságos működéséhez szüksége van.

Vonóhorog elektromos csatlakozó készlet 13 érintkezős csatlakozó

2 002 868

50 050 Ft1

A behúzható vonóhorog beszereléséhez szükséges, tartalmazza a hangszórót és a működtető kapcsolót. Külön megvásárolható utánfutó modul (FINIS 1929940) és csap modul (FINIS 1885315) szükséges a beszereléshez.


A vásárlók számára biztosított előnyök:

A Ford vonóhoroghoz való elektromos csatlakozókészletei és adapterei biztonságos csatlakozást biztosítanak a jármű elektromos rendszere és az utánfutó között. Biztosítják az utánfutó világítási és jelző funkcióinak megbízható működését (általában CAN-buszos vonóhorogmodulon keresztül):

 • A 7 érintkezőtűs elektromos készletek gazdaságos megoldást nyújtanak az alapvető világítási funkciókhoz, a tolatólámpa vezérlése nélkül. Kisebb, tápellátás nélküli utánfutókhoz valók. Kerékpárszállítókkal nem használhatók 7 érintkezőtűs csatlakozók.
 • A 13 érintkezőtűs elektromos csatlakozókat az OEM-szabványok szerint gyártják; ezek a csatlakozók vízhatlan bajonettzár-aljzattal és tolatólámpa-vezérlő funkcióval rendelkeznek. Biztosítják az utánfutó állandó áramellátását, és van egy töltővezetékük is az utánfutó számára. A 13 érintkezőtűs csatlakozók minden utánfutóhoz és vonóhorgos szállítási megoldáshoz használhatók.
 • Szükség esetén tartozékként beszerezhetők 13 érintkezőtűs vagy 7 érintkezőtűs adapterek is, ha a jármű és az utánfutó eltérő szabvány szerinti csatlakozóval rendelkezik. A Ford különféle csatlakozódugókat és bekötéseket, illetve rövidre záró adaptereket kínál.
 • Külön fejlesztették az egyes járműmodellekre, hogy szükség esetén minden járműrendszerbe megfelelően beépíthető legyen.
 • Teljes mértékben kompatibilis az Ön Ford elektronikus rendszerével és biztonsági funkcióival, és azokba tökéletesen beleillik.
 • Pontos illeszkedést és tökéletes funkcionalitást biztosít.
 • A Ford fejlesztőeszközeinek segítségével tekintetbe vették a maximális elektromos terhelést.
 • A jármű CAN-buszos rendszerén keresztül tökéletesen együttműködik más kényelmi funkciókkal (például a parkolást segítő hátsó berendezésekkel).
 • Csaknem minden járműszerelvény esetében lehetővé teszi az utánfutó kilengésének szabályozását.
 • A csatlakozóalj ergonomikus elhelyezkedésű, hogy könnyen csatlakoztatható legyen az utánfutó tápvezetékéhez.
 • Tervezése, gyártása és tesztelése a FORD szigorú globális specifikációi szerint történt.
 • Megfelel a DIN/ISO 11446 (13 érintkezőtűs), illetve a DIN/ISO 1724 (7 érintkezőtűs) ipari szabvány előírásainak.
 • CAD-alapú fejlesztés és személyre szabás.
 • Műanyag szigetelésű rézvezetékeket, fém csavarokat, műanyag kábelrögzítőket, korrózió ellen védett acél konzolokat és zajcsökkentő habból készült alkatrészeket tartalmaz.
 • Az ISO 9001 szabvány szerinti tanúsítvánnyal rendelkező minőségbiztosítás.
 • A készlet tartalma: kábelköteg modellspecifikus csatlakozókkal, vonóhorog-csatlakozóaljzatok, fedőlapok a vonóhorog-csatlakozóaljzatokhoz, tartókonzolok, kábelrögzítők, biztosítók, beszerelési kézikönyv és további alkatrészek a beszereléshez (pl. csavarok). Ha nincsenek benne a készletben, az elektronikus utánfutómodulok külön megrendelhetők.
 • A Ford azt javasolja, hogy a vásárlók csak a Ford elektromos vonóhoroghoz javasolt csatlakozókészleteket használják – mert csak ezeket tervezték, gyártották és tesztelték a Ford speciális követelményei szerint a biztonság, a tartósság, az illeszkedés és a funkcionalitás szempontjából:
 • A jogszabályi követelményeken túlmenően is tesztelték a jármű elektromos rendszerével való kompatibilitást.
 • Tesztelték a hosszan tartó sópermetnek való kitettséget, hogy megvédjék az alkatrészeket a korróziótól.
 • Klímatesztet hajtottak végre annak biztosítása érdekében, hogy ellenálljon a hidegnek és a melegnek (kb. –40 °C-tól +80 °C-ig).
 • Tesztelték a gyúlékonyságát.
 • Ford garancia tartozik hozzá.


A garanciát a Ford beszállítója biztosítja.

További információkért és képekért kérjük, válasszon egy járművet!

Válasszon kompatibilis járművet!

1 Javasolt kiskereskedelmi ár Áfával.

*Az azonosított tartozékok gondosan válogatott harmadik féltől származó tartozékok, és különböző garanciális feltételekkel rendelkezhetnek, amelyek részleteit a Ford márkakereskedőjétől szerezheti be. A Bluetooth® szómegjelölés és logók a Bluetooth SIG, Inc. tulajdonát képezik, és a Ford Motor Company bármilyen ilyen felhasználási jogosultsága licenc alá tartozik. Az iPhone/iPod szóvédjegy és logók az Apple Inc. tulajdonát képezik. Más védjegyek és kereskedelmi nevek a megfelelő tulajdonosok védjegyei.

Jogi nyilatkozat

A Ford politikája a folyamatos termékfejlesztés. Fenntartjuk a jogot a jelen online kiadásban fellelhető specifikációk, a bemutatott és leírt modellek, színek és árak előzetes bejelentés nélküli változtatására. A képek csak illusztrációk. Ez az online kiadvány eredeti Ford és külső beszállítói termékekből válogatott tartozékokat is tartalmaz. A tartozékok beépítése hatással lehet gépkocsija üzemanyag-fogyasztására. A *-jellel megjelölt tartozékok gondosan válogatott termékek más beszállítóktól, melyeket saját márkanevük alatt forgalmazunk, és amelyekre a Ford garanciájától eltérő garanciális feltételek vonatkozhatnak; ezek részletei a garanciális ikonra kattintva, vagy Ford Márkakereskedőjétől beszerezhetők. A Bluetooth® márkanév és logók a Bluetooth® SIG, Inc. tulajdonát képezik, ezek Ford Motor Company általi használatát licenc szabályozza. Az iPhone/iPod márkanév és logók az Apple Inc. tulajdonát képezik. Egyéb védjegyek és márkanevek a vonatkozó tulajdonosoké.